• Publicistklubben

PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

Karwan Faraj, Rosa Fernandez och Diamant Salihu.

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00.

Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger i topp i Europa med dödsskjutningar per capita.

Just nu pågår två stora rättegångar i Göteborg och Stockholm där unga män med kopplingar till gängkriminalitet står åtalade för grova brott.

Hur kan man som journalist skildra gängmiljön och de unga människor som befinner sig i den?

Gäster:

  • Diamant Salihu, reporter på SVT aktuell med boken ”Tills alla dör” om konflikten i Järvaområdet i Stockholm mellan Dödspatrullen och Shottaz.
  • Karwan Faraj, frilansjournalist aktuell med dokumentärserien ”Gängkrigens tid” på TV4 om konflikten i Biskopsgården och ”Ung gangster” i P1 om unga gängkriminella på botten av hierarkin i nordöstra Göteborg.
  • Rosa Fernandez, producent på Sveriges Radios dokumentärredaktion. Producerade nyligen ”Cannabisfabriken” om arbetet med att spränga Sveriges största cannabisodling och kopplingarna till gängkriminaliteten i Göteborg.

Moderator: Victoria Greve, styrelsemedlem i Publicistklubben Väst.

Sändningen är gratis och öppen för alla!

https://fb.me/e/1COz5zZID

Mer från PK Västra
Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Fatima Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem