• Publicistklubben

PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

Karwan Faraj, Rosa Fernandez och Diamant Salihu.

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00.

Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger i topp i Europa med dödsskjutningar per capita.

Just nu pågår två stora rättegångar i Göteborg och Stockholm där unga män med kopplingar till gängkriminalitet står åtalade för grova brott.

Hur kan man som journalist skildra gängmiljön och de unga människor som befinner sig i den?

Gäster:

  • Diamant Salihu, reporter på SVT aktuell med boken ”Tills alla dör” om konflikten i Järvaområdet i Stockholm mellan Dödspatrullen och Shottaz.
  • Karwan Faraj, frilansjournalist aktuell med dokumentärserien ”Gängkrigens tid” på TV4 om konflikten i Biskopsgården och ”Ung gangster” i P1 om unga gängkriminella på botten av hierarkin i nordöstra Göteborg.
  • Rosa Fernandez, producent på Sveriges Radios dokumentärredaktion. Producerade nyligen ”Cannabisfabriken” om arbetet med att spränga Sveriges största cannabisodling och kopplingarna till gängkriminaliteten i Göteborg.

Moderator: Victoria Greve, styrelsemedlem i Publicistklubben Väst.

Sändningen är gratis och öppen för alla!

https://fb.me/e/1COz5zZID

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

PK Västra LIVE: Digital AW med quiz på onsdag 3/3

Premiär för PK Västras digitala journalistquiz onsdagen 3/3 klockan 18.00–ca 19.30. Quizmakare är Jonathan Eklund. Vi delar ut superfina priser, bland annat restaurangpresentkort.  Du måste inte anmäla dig i förväg – men gå… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem