• Publicistklubben

PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube.

PK Samtal: Aktivism och journalistik

Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet i samtal tillsammans med Sara Almosaibi, journalist på Sveriges Radio P3 i Malmö.

PK Samtal: Hur har sportjournalisterna det efter ett drygt år med Coronapandemin?

Hur har sportjournalisterna – och sportjournalistiken – påverkats detta pandemins år? Hur bevakar man sport i distansens tid och vad händer när matchen man skulle rapportera från ställs in? Andreas Matz på Radiosporten och Helsingborgs Dagblads sportchef Daniel Rooth uppdaterar oss.

PK Samtal: Anna Dahlberg om kungahuset

Som grädde på moset är Expressens ledarskribent Anna Dahlberg med oss, om hur hon tänkte när hon i sin krönika på Valborgsmässoafton hyllade både kungen och kungahuset. Ren och skär kapitulation för monarkin efter decennier av republikansk vurm?

Samtalsledare: Agneta Nordin, ordförande PK Södra

Mer från PK Södra
Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem