• Publicistklubben

Missa inte: Prisutdelning av Silversleven på dansbanan

Välkommen till prisutdelning av Silversleven

Äntligen är det dags att få träffas i verkligheten. Det gör vi på så coronasäkert vis som vi kan tänka oss, genom att boka dansbanan på Gammlia i Umeå. När vi har lyssnat på, inspirerats av och frågat ut de nominerade journalisterna om deras reportage och granskningar så avslöjas vinnaren av Silversleven 2020. Efteråt bjuder PK Norra på en picknickkorg, därför måste du anmäla dig!

När: Lördagen 19 juni.
Plats: Dansbanan på Gammlia i Umeå.

Klockan 14:00:
Silversleven. De nominerade berättar, lyssna och inspireras av våra kollegors arbeten.

Klockan 16:00
Prisutdelning och picknick:
PK Norra bjuder alla anmälda medlemmar på en picknickkorg och alkoholfri dryck, meddela om du vill ha vegetariskt alternativ. Deltagande kräver därför en föranmälan, senast lunchtid måndagen den 14 juni. Ta med picknickfilt eller annat lämpligt att sitta på, det finns bänkar på dansbanan.

Av planeringsskäl ser vi gärna att du anmäler dig så fort som möjligt.
Mejla anne.pettersson@folkbladet.nu

Varmt välkomna till en intressant dag!

Mer från PK Norra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem