• Publicistklubben

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

Moderator: Kristina Hedberg. Gäster: Anton Svendsen, SVT, Sofie Löwenmark, Doku, och Christer El-Mochantaf, GT-Expressen.

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var det att arbeta på platsen? Hör några av redaktionernas arbetsledare om avvägningarna.

I panelen:
Christer El-Mochantaf, chefredaktör GT
Anton Svendsen, redaktionschef SVT Väst
Ytterligare deltagare kan tillkomma i panelen.

Dessutom:
Journalisten Sofie Löwenmark, redaktionsmedlem på och grundare av nischsajten Doku, ligger bakom två av det här årets stora avslöjanden: Ekot-journalisten som hade en privat relation med en utpekad islamist vars fall hen granskat och avhoppade salafisten Anas Khalifas avbön. Hur gick det till?

Moderator: Kristina Hedberg

Nu på onsdag på Litteraturhuset. Dörrarna öppnas 17.30, samtal på scen startar 18.00.

Gratis för medlemmar i Publicistklubben Väst. Antalet platser är begränsade. Först till kvarn. 
Medlemskvällen kommer också att livesändas på vår Facebooksida.

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem