PK-debatt 27/3: Efter Löfving – vad har vi lärt oss?

Av: PK Stockholm 27 mars 2023

Efter rapporteringen om nu bortgångne polischefen Mats Löfving är det många som riktat kritik mot mediernas agerande. Var rapporteringen korrekt, eller passerades gränser?

PK / PODCAST

I samband med Mats Löfvings bortgång riktades strålkastarljuset mot Polismyndighetens hantering av vad som anses vara ett personalärende. Även mediernas agerande i förhållande till Mats Löfving har blivit föremål för intensiv debatt. PK-debatt möts för att diskutera rapporteringen och huruvida medierna tog det ansvar som krävs när en person hårdgranskas.

Medverkande:

Anne Asp, poliskommissarie och tidigare kollega till Mats Löfving

Caspar Opitz, Allmänhetens Medieombudsman

Fredrik Sjöshult, kriminalkrönikör Expressen

Jörgen Huitfeldt, chefredaktör Kvartal

Kvällen inleds med ett samtal med journalisten Lina Makboul som är aktuell med boken ”Revolutionens första offer”, om hennes erfarenheter i samband med Uppdrag gransknings publiceringar om #metoo.

PK-debatt leds av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.

Plats: Södra Teatern i Stockholm

Tid: Måndag 27/3 18.00 (dörrarna öppnas 16.30)

OBS! Södra Teatern tillhandahåller dryckesförsäljning men inte mat.

Debatten kommer att finnas tillgänglig som podcast efteråt. I enlighet med kostnadsbeslut för 2023 strömmas PK-debatt inte längre digitalt.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.