PK Debatt 27/5: När journalister ljuger för sanningen

Av: PK Stockholm 20 maj 2024

27 maj är det dags för vårens sista debatt. Kvällen till ära har Publicistklubben och Föreningen Grävande Journalister gått ihop för att borra i frågan om wallraff som metod.

Kalla faktas avslöjande ”Undercover i trollfabriken” har inte bara riktat strålkastarljuset mot Sverigedemokraternas metoder på nätet – utan också fått många att både ifrågasätta och hylla metoderna bakom publiceringen.

Men vad säger grävare som själva har wallraffat för att få loss information? När är metoden given och var går gränserna? Vi hör Johan Fyrk från Hem & Hyra berätta om när han wallraffade som migrantarbetare i Stockholms skuggsamhälle och Daniel Andersson från Kalla Fakta själv berätta om varför redaktionen valde just wallraff som metod.

PK-debatt leds av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.

Plats: Social Kitchen på Kungsbron 13. Karta: https://maps.app.goo.gl/iNPrJpCjPT3oLsE68
Tid: Måndag 27 maj kl 18.00, dörrarna öppnas klockan 17.
Mat: Ja, det kommer finnas mat att köpa i baren.

Inträde till debatten ingår för den som är medlem i Publicistklubben och Föreningen Grävande Journalister. För icke-medlemmar är kostnaden 100 kronor. Medlemskontroll sker i dörren.

Välkomna!

Foto: Skärmklipp TV4

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.