PK Södra AW 22/11: Namnpubliceringar och blåljus

Av: PK Södra 15 november 2023

Välkomna på höstens andra AW 22/11 med Publicistklubben Södra!

Namnpubliceringar och blåljus

Obs: annan lokal!

En månad går fort och det är redan dags för ett nytt AW – den här gången gästspelar vi på Brogatan på Brogatan 12 i Malmö. Alla är välkomna för att ta en öl med kollegor, lyssna på samtalen och mingla. Ta med en kollega eller vän!

EN GOOGLING BORT

Finns ett publicistiskt ansvar när namn på uppmärksammade anonymiserade personer går att hitta enkelt på nätet? Vi pratar om bollkvinnor, swishlistor och toppmilitärer.

Medverkande: Karin Olsson, biträdande chefredaktör på Expressen; Jack Werner, frilansjournalist; Jonas Kanje, chefredaktör på Sydsvenskan och Olle Lönnaeus, journalist på Sydsvenskan.

BLÅLJUS

Journalisten och fotografen Mikael Nilsson är ofta först på plats när något händer men ska verka utan att synas. Hur går hans arbete till och vad gör han när åklagare kräver att få hans foton?

Ett scensamtal med exempel i rörlig bild och stillbild.

Alla intresserade är välkomna på PK Södras AW. Denna gång gästspelar vi på Brogatan, som förstås ligger just på Brogatan nummer 12. Programmet börjar 18:00 och det är fri entré. Vi ses där!

Tacka gärna ja till eventet på Facebook!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.