PK Södra LIVE: Patrik Lundberg, Arkivdyket och Sandra Martinsson

Av: PK Södra 8 december 2020

ev. bild

När och var: Onsdagen 9 december 18:15 via Facebook Live/Youtube.

ev. bild

PK Samtal: Sandra Martinsson

I höstas återvände Sandra Martinsson till Sveriges Radio som kanalchef för P4 Malmöhus. Efter att ha arbetat inom SR sedan 2007 och vid P4 Malmöhus som bland annat producent och programledare sedan 2009 sadlade Martinsson om och blev Communications Manager på inredningskedjan Jysk. Men hur är det att gå mellan journalistiken och kommunikationsjobb och kanske tillbaka till journalistiken igen, som många journalister gör i dag? Vilka insikter och lärdomar drog Martinsson? Vad lockade henne till kommunikationssfären och vad lockade henne tillbaka till publicistiken? Ett samtal om dagens arbetsmarknad och hur det påverkar och utmanar, och om det förändrar, mediebranschen.

PK Samtal: Arkivdyket med Linn Björnsdotter

I ett år där content blivit mångas terapi och strömningstjänsterna tävlar om vår uppmärksamhet med nya storsatsningar, har SVT:s Öppet Arkiv fångat poeten Linn Björnsdotters och komikern Marcus Tjåde Anderssons uppmärksamhet. Tillsammans startade de nyligen podden Arkivdyket, där de i varje avsnitt gräver ner sig i ett avsnitt av en klassisk svensk TV-produktion, nu senast om Pelle Svanslös julkalender från 1997.

Linn Björnsdotter gästar PK Södra för ett samtal om lockelsen med retro, tillgänglighet och vad vi kan lära oss om det som producerades för länge sedan.

PK Samtal: Patrik Lundberg

Det har varit ett händelserikt år för författaren och journalisten Patrik Lundberg. Boksläpp, sommarprat och nytt jobb på Dagens Nyheter som reporter och krönikör.

Lundberg gästar PK Södra för ett samtal om hans första roman för vuxna, Fjärilsvägen samt om det gångna året.

•••

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.