Är självsaneringens dagar räknade? En debatt om mediedomstolarnas kris.

Av: PK Södra 18 april 2010

PK Södra bjuder in till en kväll om PO-krisen och om bevakningen av Sverigedemokraterna.
Det stormar kring pressens självsanerande system. Expressen skjuter bredsidor mot PO. Chefredaktörer i regionpressen har hotat med myteri. Bloggarna hissar bekvämlighetsflagg.
Och allt fler frågar sig varför pressen och radio/TV ska navigera efter olika sjökort, när alla ändå seglar i samma farled.
En debatt om mediedomstolarna och framtiden med
Ulrika Knutson, ordförande i PK Stockholm och i Pressens samarbetsnämnd som är huvudman för PO/POn
Bo Reimer, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Malmö högskola och tidigare suppleant i Granskningsnämnden för radio och tv.
Robert Rosén – tidigare chefredaktör för Gefle Dagblad. Har också suttit i styrelsen för TU och för Pressens samarbetsnämnd.
Mimmi Karlsson-Bernfalk – redaktionschef på Skånska Dagbladet, tidigare chefredaktör på Norra Skåne och därmed med erfarenhet av utgivarstrider på en regionaltidning.

HETA STOLEN: Är det något fel på mediernas sätt att bevaka Sverigedemokraterna?
I stolen sitter denna kväll Sydsvenskans reporter Niklas Orrenius. Niklas har just publicerat en reportagebok om SD, ”Jag är inte rabiat. Jag äter pizza”.

Plats: Café le fil du Rasoir (Savoy), Norra Vallgatan 62 i Malmö (andra våningen).
Tid: Måndagen den 26 april. Mingel klockan 18. Middag klockan 18.30. Heta stolen klockan 19.30 och debatt klockan 20.00.
Anmäl dig till middagen genom att mejla pksodra@gmail.com senast 21 april. Kostnad: 165 kronor. Om du vill komma direkt till programstart 19:30 är det bara att dyka upp!
Kan du inte komma? Följ debatten via Twitter. Använd Publicistklubbens vanliga hashtag: #PKdebatt

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.