Årsmöte: Silversleven 2021

Hej PK-vänner,

Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fem imponerande nomineringar till priset Silversleven 2021. Vinnaren tillkännages när priset delas ut i samband med en festlig middag efter PK Norras årsmöte, lördagen den 30 april.

Än en gång fick vi rekordmånga bidrag, som alla höll väldigt hög kvalitet som helhet. Styrelsen har efter långa diskussioner till slut kunnat enas om att välja ut fem av bidragen som nominerade till Silversleven 2021.

De nominerade bidragen kommer från Piteå-Tidningen, SVT Nyheter Norrbotten, SVT Nyheter Västerbotten, Sveriges Radio Västerbotten och Västerbottens-Kuriren:

Joel Gustafsson, reporter på Piteå-Tidningen, med granskningen av Älvsbyns kommun, SVT Nyheter Norrbottens reportrar Filip Hannu och Ellika Nilsson med grävet "Fallet Mikael", Marit Israelsson, SVT Nyheter Västerbotten, med granskningen av batterifabriken Northvolt, Sveriges Radio Västerbottens Kalle Vannmoun med programserien ”Alla ville väl – om en psykiatrireform” och sist men inte minst Elin Turborn, Evelina Lindfors Josefin Isaksson och Hanna Eriksson på Västerbottens-Kuriren för grävet om Umeå universitet, sexuella trakasserier och professorn på Venice Beach.

Mer om priset: Silversleven delas ut till en journalist i norra Norrland, som på ett eller annat sätt ”rört om” genom sitt arbete. Poängen med ett ganska vitt definierat pris, är att många olika sorters prestationer ska kunna belönas. Det kan handla om ett avslöjande, en väl genomförd serie, ett nytt arbetssätt, eller kanske ett rakryggat ställningstagande som fått betydelse för publicistiken i allmänhet. Juryn består av PK-styrelsens ledamöter som inte får rösta på bidrag från sin egen redaktion.


UTLYSNING: PK Norras årsmöte

NÄR? Lördagen den 30 april klockan 13.00.

VAR? Rex i Umeå.

Hållpunkter:

Middag, tvårättersmeny till nya och trogna medlemmar, klockan 17.15.

ANMÄLAN: Först till kvarn, det kommer gå ut en påminnelse men tacksam för snabbt visat intresse. Meddela specialkost: publicistklubbennorra@gmail.com

Hoppas vi ses!

De nominerade berättar klockan 14.00.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.