De nominerade är: Silversleven 2019

Av: PK Norra Norrland 5 mars 2020

ev. bild

Svettigare än någonsin, med rekordmånga nominerade. Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fem starka nomineringar till priset Silversleven 2019. Vinnaren tillkännages när priset delas ut efter PK Norras årsmöte torsdagen den 2 april.

De nominerade är: Norrans granskning Fallet Emmy, SR Meänraatios barentsreporter Bertil Isaksson, Sameradions avslöjande av myten att samer är mer självmordsbenägna, Umeåstudenterna Jenny Kejerhag och Stina Bergström med Kalsonggrävet (publicerat i Norran) och Västerbottens-Kuriren med reportagen efter flygolyckan på Storsandskär.

Mer om priset: Silversleven delas ut till en journalist i norra Norrland, som på ett eller annat sätt ”rört om” genom sitt arbete. Poängen med ett ganska vitt definierat pris, är att många olika sorters prestationer ska kunna belönas. Det kan handla om ett avslöjande, en väl genomförd serie, ett nytt arbetssätt, eller kanske ett rakryggat ställningstagande som fått betydelse för publicistiken i allmänhet.

Förra året vann Sameradiopodden som bröt tystnaden med serien Doutha Ivnnit. Av praktiska och estetiska skäl har PK-styrelsen bytt namn på den tidigare Guldsleven, ett pris som Publicistklubben Norra Norrland har delat ut sedan år 2015.

Boka in en kväll på Folkets hus torsdag den 2 april klockan 18. Mer information om årsmötet kommer separat.

Stort grattis till de nominerade redaktionerna.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.