Eftervalsdebatt med partiledare och journalistpanel

Av: Administratör 14 oktober 2014

debatt

Nu är det dags för Publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt – i år med både partiledare och politikreportrar på scen.  

Välkommen till Publicistklubbens eftervalsdebatt torsdag 23 oktober klockan 18.30, Café Panorama i Kulturhuset, dvs vår vanliga lokal på plan 5. Publicistklubbens eftervalsdebatt är en unik tradition där partiledarna utvärderar mediernas bevakning av valrörelsen. Denna gång görs den i förnyad form, med två olika paneler, en med politiker och en med journalister.

Supervalåret avslutades med en superhektisk valrörelse. Aldrig har så många politiker haft så många debatter och utfrågningar att delta i, så många dagar före ett val.

Vilka blev vinnare och förlorare i årets valbevakning? Vilken betydelse hade granskningar och avslöjanden? Sattes agendan av medierna eller politikerna? Hur inverkar den förändrade bevakningen, till exempel kvällstidningarnas egna tevedebatter? Vilken betydelse hade sociala medier?

Partiledarpanel:
Annie Lööf (C)
Mattias Karlsson (ersätter Jimmie Åkesson SD)
Jonas Sjöstedt (V)
Göran Hägglund (KD)
Journalistpanel:
Anna Hedenmo, SVT
Niklas Svensson, Expressen
Ewa Stenberg, DN

Från och med i höst krävs ingen föranmälan för Publicistklubbens debattkvällar. Det går inte längre att i förväg boka bord för att äta. Istället kommer det vara först till kvarn som gäller vid ”matborden”, men vi hoppas platserna ändå ska räcka till alla. Rätter att beställa på plats: Sydafrikansk lammgryta med ris, fisksoppa eller sallader.
Mat och vin/öl: 150 kr
Enbart mat: 100 kr

Preliminära datum för PK:s övriga debatter i höst: 3 november och 8 december.
Livesändning och mer information på PKs hemsida www.publicistklubben.se
Följ oss på twitter med #pkdebatt.

Välkomna,
Björn Häger, ordförande     Clas Barkman, programsekreterare

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.