Frilansjournalisten Joakim Medin tilldelas Johannapengen av PK Västra!

Av: PK Västra 11 maj 2015

Publicistklubben Västra delar i kväll ut ”Johannapengen” till frilansjournalisten Joakim Medin. Han får det för sina reportage och för sina resor i krigets Syrien. Priset delas årligen ut till en framstående publicist med västsvensk anknytning, prissumman är på 10.000 kr.

Joakim Medin kommer ta emot priset och svara på frågor via Skype under kvällens PK Debatt på Pustervik. (se info nedan)

Motivering:
Joakim är född och uppvuxen i Mölndal, men bor numera i Uppsala. Under förra året reste han in i Syrien för att rapportera om vardagen i det krigshärjade landet. Efter en vecka i fängelse – där tortyren pågick framför ögonen på honom – i ett land som beskrivits som världens farligaste för journalister återvände journalisten Joakim Medin till Sverige och fick frågan om han vågar åka tillbaka till Syrien. ”Det ska jag absolut göra”, svarade han utan att blinka. I sina reportage återger Medin de krigsdrabbades vardag, deras drömmar och mardrömmar med en stilistik förmåga och närvaro som gör den syriska mardrömmen inte begriplig, men åtminstone något mindre svår att ta in.

PK Debatt i kväll:
http://www.publicistklubben.se/…/05/04/det-nya-annonskriget/

Vänliga hälsningar,
Styrelsen, PK Västra

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.