Het debatt efter PK-debatt i Göteborg

Av: Ola Henriksson 25 maj 2009

PK:s debatter väcker debatt, även efter att ljusen släckts och alla gått hem. Det är glädjande. Livaktiga debatter är publicistklubbens syfte och signum. Men då och då blir det debatt om själva debatten. När PK:s västra krets tog upp sociala medier och bloggande blev den intervjuade upprörd över frågorna.

Sofia Mirjamsdotter var inbjuden för att svara på frågor om bloggar och journalistik. Publicistklubben blåser besökarna, skrev hon i en krönika i Medievärlden. PK västs ordförande Inger Jalakas, svarar idag i Medievärlden under rubriken Varför publicera istället för att prata? Mirjamsdotter har sedan replikerat i sin egen blogg: Nej jag gömmer mig inte bakom min dator.

Så debatten pågår fortfarande. Det lär den få göra, för diskussionen om nya och gamla arbetsformer och hur yttrandefrihet och etik berörs är en av de viktigare frågorna för Publicistklubben. ”Men ett förändrat medielandskap kräver kanske förändrade regler. Framför allt kräver det en öppen och förutsättningslös diskussion, i gamla såväl som nya medier. Alla som vill föra den debatten är mer än välkomna till Publicistklubben”, skriver Inger Jalakas.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.