Inte sista coca-colan i öknen – nya vägar för trängd journalistik

Av: PK Södra 29 oktober 2014

När avskedanden och nedläggningar duggar tätare än höstregnet är det dags för inspiration för ledsna och trötta journalistsjälar. Publicistklubben Södra bjuder in till ett möte där vi träffar kollegor som hittat egna vägar för journalistiken. Hur ser framtidens journalistik ut, i vilka former kanaliseras den, var finns ekonomin, hur kan vi jobba?

Deltar gör bland andra:

-Tasneem Khalil och Sharmin Afsana, grundare av Independent World Report – en tidskrift om mänskliga rättigheter och global politik, nu på gång med en ny spännande publiceringsform.

– Fredrik Pålsson, radiojournalist, bland annat för OBS! i P1, som tillsammans med kollegan Pernilla Ståhl gör Kulturkvarten – en podd om kulturjournalistik.

– Måns Adler, skaparen av Bambuser – ett mobilverktyg för att publicera videoklipp online i realtid som slog igenom stort när det användes av egyptiska aktivister under upproret i Egypten.

Moderator är Nadia Jebril, journalist vid Sveriges Radio.

Datum: måndag 3 november

Plats: Biograf Panora, St Gertrudsgatan 4, Malmö.

Tid: Mötet startar klockan 19.

Före mötet träffas debattdeltagarna, Publicistklubben Södras styrelse och andra och äter tillsammans på en restaurang i närheten. Vi träffas 17.45 utanför Skånska Dagbladets lokaler på St Gertrudsgatan. Vill du äta med oss så mejla till pksodra@gmail.com senast på lördag 1 november och anmäl dig så bokar vi bord till alla.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.