PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

Av: PK Södra 26 maj 2020

ev. bild

När och var: Onsdagen 27 maj 18:00 via Facebook Live.

PK Intervju: Marcus Ekdahl

Nyligen presenterades en chefskarusell på HD och Sydsvenskan: Jonas Kanje lämnade HD för att ta över Sydsvenskan efter Pia Rehnqvist som tog klivet uppåt för att chefa över nya Bonnier News Local. Och i Helsingborg tar Sydsvenskans tidigare nyhetschef Marcus Ekdahl över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. Csaba Bene Perlenberg intervjuar.

ev. bild

PK Samtal: Vreden över Zlatan

Skadegörelsen mot Zlatan-statyn och Zlatan Ibrahimovics investering i Hammarby har skapat rubriker och hård debatt om identitet och lojalitet. Andreas Matz vid Radiosporten i samtal med Esfar Ahmad.

PK Samtal: Machomän och journalistiken

Entreprenören Paolo Robertos erkända sexköp har väckt debatt om PR-krishantering och stort fokus på honom, men knappt något fokus på kvinnan. Har journalistiken en osund fascination av "machomän" som bryter lagar och bryter mot tabun? Kulturjournalisten Jenny Maria Nilsson i samtal med Csaba Bene Perlenberg.

ev. bild

PK Spaning: Journalistiken post-corona

Corona, covid-19 och pandemi har blivit hushållsord. Likt alla andra branscher funderas det nu inom journalistiken och medievärlden hur en post-corona-publicistik ser ut. Matias Rankinen i samtal med programledaren och journalisten Nadia Jebril.

ev. bild

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.