PK Södras stipendium 2019 till Joakim Björck

Av: PK Södra 14 mars 2019

Publicistklubben Södras stipendium 2019 tilldelas reportern och journalisten Joakim Björck på Helsingborgs Dagblad. Motiveringen lyder:

”Grävare, skildrare och människokännare. Att följa en försvunnen mans sista resa bjöd med läsarna som medpassagerare. Att läsa om cyniskt utnyttjande av dödligt sjuka, desperata människor gjorde oss till anhöriga. Journalistik i absolut svensk toppklass.”

Styrelsen för PK Södra fattade beslutet efter att ha gjort en djupdykning i flera andra kandidaters reportage och journalistiska gärningar, baserade på styrelsens egna förslag men även flera starka namn som PK Södras medlemmar föreslagit. Joakim Björcks samlade texter övertygade med välskrivna, inbjudande reportage som visar på hans journalistiska bredd.

– Styrkan i Joakim Björcks reportage är hur han sakta men säkert vaggar in läsaren i ett tillstånd och bjuder in oss till den värld han skildrar. Det är fullödiga reportage av kött och blod där de människor som framträder följer med en vidare i livet, säger Csaba Bene Perlenberg, PK Södras ordförande.

 

Stipendiet är på 10 000 kronor och delas tillsammans med ett diplom ut på PK Södras årsmöte den 27 mars 2019. Läs mer om det här.

 

För övriga kommentarer, var vänliga och kontakta:

Csaba Bene Perlenberg

Ordförande Publicistklubben Södra

0763-46 76 67

pksodra@gmail.com

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.