Utanför tullarna, ute i myllan

Av: PK Södra 2 mars 2018

 

Välkomna till PK-debatt!

Torsdagen den 15 mars, kl. 18:15, på Helsingborgs Dagblad på Norra Strandgatan 11, Helsingborg.

Utanför tullarna, ute i myllan

Nära, närmare, lokalt. Kampen om verklighetsbilden har det senaste året seglat upp inte bara som en fråga för medieaktörer utan har i allra högsta grad även blivit ett slagträ i den politiska samhällsdebatten. Hur bra koll har de Stockholmsbaserade riksmedierna egentligen på Sverige utanför tullarna?

PK Södra gör nedslag i nordvästra Skåne och samtalar med hyperlokala och regionala aktörer om lokal förankring, pressetiska- och marknadsmässiga förutsättningar på en liten, avgränsad marknad – och om relationen till läsarna.

Paneldiskussion med:

  • Marianne Rönnberg Galmor, chefredaktör och ansvarig utgivare, Bjuvsnytt.se
  • Joakim Ormsmarck, redaktör och ansvarig utgivare, Bjäre NU
  • Berit Önell, redaktör och ansvarig utgivare Frilagt.se, i Hässleholm
  • Jonas Kanje, chefredaktör och stf ansvarig utgivare, Helsingborgs Dagblad
  • Kary Persson, redaktör och reporter, Landskrona Direkt

Kvällen inleds med en presentation av uppsatsen ”Sverige – en brottsplats eller en sportarena? – En undersökning av bilden av Sverige utanför Stockholm i fyra rikstidningar” av journaliststudenterna Camilla Jara och Lisa Johansson från Södertörns Högskola. Uppsatsen har bland annat uppmärksammats av journalistprofessorn Gunnar Nygren och Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund i en debattartikel i Aftonbladet  och av Per T Ohlsson i Sydsvenskan.

Paneldiskussionen leds av PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg.

OBS Föranmälan till evenemanget på grund av begränsat antal platser på HD:s redaktion: pksodra@gmail.com

Gå gärna med i Facebook-evenemanget.

Evenemangen är gratis och öppna för nuvarande och framtida medlemmar i PK och journaliststudenter. Medlemskap kan ansökas här – nu även med studentmedlemskap med billigare årsavgift.

För er som åker från Malmö går det ett tåg 17:11 och som är framme på Helsingborgs C kl. 18:07. Då hinner ni till HD:s redaktion några hundra meter bort.

Varmt välkomna!

Csaba Bene Perlenberg

Ordförande Publicistklubben Södra

i

Bildbyline: Sven-Erik Svensson (J. Kanje), Håkan Karlsson (K. Persson), Urban Önell (B. Önell), Julia S Ormsmarck (J. Ormsmack).

 

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.