• Publicistklubben

PK Östra presenterar nytt stipendium

PK Östras stipendium är avsett för medlemmar i kretsen. Stipendiet ska främja studier, utbildning eller annan förkovran som gynnar den lokala journalistiken. Syftet med studierna ska vara att bredda och fördjupa kunskaper om journalistisk metod eller publicistik och bidra till att journalistiska granskningar och projekt genomförs.

Stipendiet delas ut en gång per år och första utdelningen sker under 2021.

Stipendiebelopp fastställs årligen av styrelsen i PK Östra och för 2021 utdelas 10 000 kronor. Styrelsen utser stipendiat efter en ansökningsomgång. Utlysning av stipendiet meddelas i medlemsutskick och publicering på hemsida och i sociala medier. 

Din ansökan får vara max  2 500 tecken, beskriva syfte och användningsområde samt innehålla kontaktuppgifter.

Märk din ansökan ”Lokalt stipendium” och mejla den till sofie.lycksell007@gmail.com.

Senaste ansökningsdag för 2021 års stipendium är 31 oktober.

Stipendiaten ska inom ett år från mottagandet kortfattat rapportera till styrelsen vad stipendiepengarna använts till.

Mer från PK Östra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem