PK Södra AW 25/10: krigsdimma och spårhundar

Av: PK Södra 13 oktober 2023

Välkomna på höstens första AW 25/10 med Publicistklubben Södra!

Krigsdimma, spårhundar och mediekris

Äntligen är det dags för Publicistklubben att inta Grand på Monbijougatan i Malmö igen – och vi har ett fullmatat och högaktuellt program. Alla är välkomna till Grand för att ta en öl med kollegor, lyssna på samtalen och mingla. Ta med en kollega eller vän!

KRIGSDIMMA

Efter krigsutbrottet mellan Hamas och Israel: Hur rapporterar man när starka åsikter om rätt och fel i ett krig färgar debatten på hemmaplan samtidigt som fruktansvärda scener, desinformation och motstridiga uppgifter väller över oss?

Medverkande: Niklas Orrenius, Dagens Nyheter och Revend Shexo, Sveriges Radio.

SPÅRHUNDARNA

I flera år har en eller flera personer lagt ut bullar med plåtskärvor runtom i Malmö med det uppenbara syftet att skada. Sydsvenskans reportrar har initierat sin egen spaningsgrupp. Men ska de gå till polisen om de hittar förövaren?

Medverkande: Joakim Palmkvist och Sally Wahlstedt, Sydsvenskan.

MEDIEKRIS!?

På kort tid har flera medier aviserat stora sparpaket med nedskärningar, färre journalister och mindre redaktioner som följd. Hur kan vi göra kvalitativ journalistik och våga vara modiga som journalister i en bransch av ständig kris?
Medverkande: Maria Rydhagen, nyhetsredaktör på Kvällsposten och Anna Bubenko, reporter på Sveriges Radio.

Alla intresserade är välkomna på PK Södras AW. Grand Malmö ligger på Monbijougatan 17 på Möllevången (in på gården, upp för ståltrappan). Programmet börjar 18:00 och det är fri entré. Vi ses där!

Tacka gärna ja till eventet på Facebook

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.