PK Södra AW: svensk censur och fristad i Malmö

Av: PK Södra 6 maj 2024

Välkomna på AW med Publicistklubben Södra på Grand Malmö onsdag 22 maj kl 18!

Vårt jubileumsår fortsätter med vårens sista evenemang på yttrandefrihetstema innan vi laddar upp inför hösten. Kom på vår AW på Grand Malmö och ta en öl med kollegor, lyssna på samtalen och mingla. Ta med en kollega eller vän – alla är välkomna!

SVENSK CENSUR

I Sverige är det förbjudet att sprida många foton från drönare och andra ”luftfarkoster” utan att först ha tillstånd från Lantmäteriet – även om det gäller medier som rapporterar om akuta nyheter. Hur påverkar censuren medierna?

I panelen: Csaba Bene Perlenberg, ansvarig utgivare för flera Stampen-tidningar och f.d. ordförande för PK Södra; Mattias Lundgren, major och drönarpilot; Bengt Arvidson, fotograf på Sydsvenskan.

Samtalet leds av PK Södras ordförande Kolbjörn Guwallius.

FRISTAD MALMÖ

HÊLAN ÇIYA är Malmö stads tionde fristadsgäst. Hon är journalist, författare och kvinnorättskämpe från irakiska Kurdistan. Hêlan Çiya intervjuas på scen av Revend Shexo, Sveriges Radio, om hennes yrkesliv, situation och vad hon vill hinna med under sin tid i Malmö.

PK SÖDRAS STIPENDIUM

DESSUTOM: Vem får PK Södras stipendium på 15 000 kronor? Årets stipendiat presenteras och intervjuas på scen av PK Södras vice ordförande Alva Mårtensson.

Alla intresserade är välkomna på PK Södras AW. Vi håller till på Grand Malmö på Monbijougatan 17 (in på gården, upp för ståltrappan). Programmet börjar 18:00 och det är fri entré. Ta med en vän eller kollega – vi ses där!

Tacka gärna ja till eventet på Facebook…

Obs: denna kväll är köket stängt, men baren är öppen som vanligt. Kom inte hungrig!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.