14 dagar före valdagen ställer vi frågan: Hur kul är egentligen valet?  

Av: PK Västra 31 augusti 2014

Aldrig tidigare har väl så många komiker velat bli statsministrar. Och aldrig tidigare har valrörelsen handlat så mycket om att väcka känslor. År 2014 ska väljarna fås att skratta, öppna sina hjärtan – eller kolla vilket politiskt djur man är.

Så PK Väst börjar hösten med tre starka profiler på scenen som ska reda ut vad det får för konsekvenser för valbevakningen och journalistiken.

• Har journalistiken hittills varit väljarens guide till rätt politisk galax under supervalåret?

• Hur har medias valbevakning klarat uppdraget hittills?

I panelen:

Malin Siwe, journalist, skribent och krönikör

Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och krönikör

Britt-Marie Mattsson, senior reporter på GP

Moderator:

 Maria Sköld

Dessutom:

JMG-stipendiet för bästa exjobb våren 2014 delas ut. Det tilldelas Nina Brevinge för hennes undersökande reportage Vilse i bärskogen”. Hon är på plats för att ta emot utmärkelsen och för att berätta om sitt arbete.

Dag: 1 september 2014

Tid: 18.00

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12, Göteborg.

Just det. Ni läste rätt: Publicistklubbens Västra Krets börjar hösten i en ny lokal. Debatten hålls denna gång en trappa upp på Pustervik vid Järntorget. Där finns en scen, stolar och en bar.

Mötet och debatten börjar 18.00 Den som vill äta innan kan ta en soppa i entrén för 65 kronor inklusive bröd och ost.

Ingen föranmälan krävs. Bara att komma – och tag gärna med en god vän. Kan Du inte komma själv så kan Du i alla fall tipsa dina kompisar.

Varmt välkomna!

Styrelsen

——————————————————-

Missade du debatten?
Se den i efterhand här nedan.
Nästa debatt är i samband med invigningen av bokmässan, det som tidigare kallades för Pressnatta, den 24:e sept. på Gothia Towers. Temat för kvällen är  ”När journalistik blir litteratur”. Mer info inom kort.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.