Arbete i konfliktzoner – Reportrar utan gränser till Umeå

Av: PK Norra Norrland 6 februari 2019

PK-medlemmar!

Reportrar utan gränser kommer till Umeå och vi i Publicistklubben är inbjudna att ta del av deras föreläsning på universitetet den 26 februari klockan 18.00, om hur det är att arbeta som journalist/fotograf i konfliktområden och betydelsen av utrikesjournalistik.

Till Umeå kommer prisbelönta Urban Hamid och Martin von Krogh som har arbetat tillsammans under många år i Afghanistan, Irak och i andra delar av världen. De kommer att hålla i var sin timmeslång föreläsning. Tanken är att dela med sig av erfarenheter och anekdoter från världens alla hörn och ge en inblick i hur det är att arbeta utomlands i konfliktområden och farliga områden.


Mer om föreläsarna:

Fotografen/filmaren: Martin von Krogh.
En Sveriges mest erfarna konfliktfotografer:
Har rapporterat från många av världens konfliktområden: Irak, Israel, Afghanistan, Sri Lanka, Somalia, Kongo-Kinshasa, Aceh-för att nämna ett fåtal.

Uppdragsgivare: Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Fokus, Tidningen Vi och många andra. Dessutom har han jobbat för många utländska tidningar.

För närvarande håller Martin på att göra en dokumentärfilm om en biograf i Kabul.

Han har fått många priser, nomineringar och omnämnanden för sina reportage och bilder.

Journalisten: Urban Hamid

Specialiserad på Mellanöstern. Jobbar med både radio, tidningar och video. Har rapporterat från: Irak, Egypten, Syrien, Libyen, Israel, Sri Lanka, Afghanistan, Kongo-Kinshasa, Ukraina-för att nämna ett fåtal.

Uppdragsgivare: Aftonbladet, Sveriges Radio, Svenska Dagbladet, Fokus, Tidningen Vi, ETC, SVT, Henry, Sydsvenskan och många fler.

Vice ordförande i Reportrar Utan Gränser och arbetar där med säkerhetsfrågor.

Har fått priser och nomineringar för sin rapportering.


När:
 Tisdagen 26 februari klockan 18.00.
Var: Humhusets hörsal G.
Arrangör: Umeå universitets journalistutbildning, och PK Norra som medarrangör.

Välkomna!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.