Årets sista medlemsmöte: Kim Wall Fund och RBSS

Av: PK Västra 20 november 2017

Abdalaziz Alhamza, Kim Wall. Foto: Privat, Tom Wall.

_________________________________________
OBSERVERA!
Mötet denna gång kräver en föranmälan och är endast till för våra medlemmar samt för den som ansöker om medlemskap innan mötesdagen. Du är välkommen att anmäla dig genom att skicka ditt namn och mobilnummer till: publicistklubbenvastra@gmail.com
_________________________________________

Kvällens gäster:
– Mottagare av PK Västras Stora pris
– Abdalaziz Alhamza, talesperson för organisationen Raqqa is Being Slaughtered Silently.
– Ingrid och Joachim Wall, Kim Walls föräldrar som berättar om engagemanget i Kim Wall Memorial Fund och arbetet med fonden.

Under kvällen delar vi ut Publicistklubben Västras stora pris. Årets mottagare meddelas via separat medlemsutskick samt pressmeddelande i anslutning till mötet.

Vi delar även ut Dawit Isaak-priset.
Årets pristagare är organisationen Raqqa Is Being Slaughtered Silently, (RBSS). Priset är ett stöd och en uppmuntran i det journalistiska arbete som organisationen genomför, som fortgår och som skildras i Matthew Heinemans dokumentär ”City of Ghosts”.

Motivering:
”Gruppens medlemmar och aktiva har under en lång tid och med livet som insats verkat för att trotsa IS:s omfattande censur och föra ut nyheter om situationen i staden Raqqa. Oförtröttligt fortsätter de även efter den mest kritiska belägringstiden och utan att låta sig skrämmas till tystnad, sitt nödvändiga arbete i en av vår världs just nu mörkaste vrår.”

Summan är 10 000 kronor, priset delades för första gången ut år 2007, och tilldelas en person/organisation/verksamhet som verkar i Dawit Isaaks anda.

Samtidigt donerar vi 5 000 kronor till ”Kim Wall Memorial Fund”.
”Ett bidrag till målet att stötta en ung kvinnlig journalist som bevakar världen och dess subkulturer i Kim Walls anda och vad Kim gillade att benämna som ”underströmmarna av uppror”. ”

OBS! Har du en vän eller kollega som gärna följer med, men ännu inte är medlem – är det enkelt att via länken nedan skicka in en medlemsansökan. http://www.publicistklubben.se/bli-medlem/

Varmt välkommen!
/PK Västras styrelse

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.