Att wallraffa på svenska

Av: Kajsa Norell 14 februari 2008

Debatt om att arbeta med ”dold identitet”. När är det tillåtet? Hur fungerar det i praktiken? Publicistklubbens Västra krets hälsar välkommen till vårens första debattkväll, måndag den 18 februari 2008 kl 18.00 på jazzklubben Nefertiti.

Dit vi annars inte når –
Wallrafferi på svenska

Debatt om att arbeta med ”dold identitet”.

Plats: Jazzklubben Nefertiti
Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg. Se även: www.nefertiti.se

Inledning:
Margareta Stål, fil dr och universitetslektor på JMG visar att wallraffning har en lång historia. Hennes avhandling om Ester Blenda Nordström berättar om en ung kvinna som redan år 1914 tog jobb som piga på en bondgård. Hon skapade sedan rabalder genom att skriva om sina tuffa upplevelser i Svenska Dagbladet.
 
I panelen bland andra:
Kepa Arizala, pressfotograf och videojournalist, tog jobb som nattstädare på en Burger King-restaurang i Göteborg – och fick sparken. Hans upplevelser sändes i Uppdrag Granskning.
 
Daniel Poohl, chefredaktör på Expo infiltrerade för TV3:s Insider Nationaldemokraternas ledning i Sverige. En inte helt ofarlig filmning som gav honom chansen att också möta europeiska nazistledare.
 
 Moderator Sanna Klinghoffer, PK Västra och Sveriges Radio
 
Debatten börjar ca 19.00. Nefertiti serverar mat för PK-pris 70 kronor från 18.00. Vegetariskt alternativ finns. Måltidsdryck ingår.

Anmäl Dig SNARAST till pk.vast@telia.com alternativt till Karl-Axel Jansson 0705/388 753. Mail: karl-axel.jansson@telia.com

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.