EXTRAINSATT: SR:s Danmarkskorre inför folketingsvalet + Afghanistan + Sommarguide för nya publicister

Av: PK Södra 4 maj 2019

Välkomna till #pksamtal med PK Södra!

EXTRAINSATT: SR:s Danmarkskorre om hur man bäst bevakar Danmark och dansk politik inför valet!

ev. bild

Häromdagen utlyste danska statsministern Lars Lökke Rasmussen val i Danmark. Den 5 juni går danskarna till val, blott någon vecka efter EP-valet. Men hur gör man för att bäst bevaka vårt grannland? Vad är do´s and dont´s? Sveriges Radios Danmarkskorrespondent David Rasmusson berättar om hur det är att rapportera från Danmark passar på att ge en överblick över vad som är av extra intresse på andra sidan Sundet i den politiska kampen om makten.

Torsdagen den 9 maj, kl. 17:30 på Inkonst i Malmö.

ev. bild

Pressfrihet i Afghanistan

Afghanistan återfinns på plats 121 på Reportrar utan Gränsers World Press Freedom Index för 2019. Tre placeringar sämre än föregående år. Malmö Stads sjätte fristadsstipendiat, journalisten och poeten Mukhtar Wafayee, berättar om hur det är att arbeta som journalist i sitt födelseland.

Wafayee har varit nyhetschef för nyhetsbyrån Howayda, grävreporter för Daily Open Society och 8AM Daily samt presentatör för Mehr TV. 2017 belönades han med Afghan Journalists Centre’s (AFJC) The Journalist of the Year Award.

Samtalet leds på engelska av Csaba Bene Perlenberg.

Sommarguide för nya publicister

Sommaren innebär inte bara nyhetstorska utan även semestertider och för många unga journalister första steget in i branschen. Men hur tänker redaktionerna när de rekryterar sommarvikarier men även andra vikarier och fasta tjänster. Vilka krav ställs och vilket stöd får unga journalister? Och hur påverkar unga journalister publicistiken och formar morgondagens medielandskap?

I panelen:

Susanne Lindén, Chefredaktör för Allers och tidigare redaktionschef på Kvällsposten

• Håkan Henriksson,Administrativ chef vid Skånska Dagbladet

Göran Eklund, Redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Skåne och Helsingborg. 

Paneldiskussionen leds av Cornelia Smedberg.

Evenemanget är gratis och öppet för PK:s medlemmar, journalister, allmänheten och journaliststudenter. Medlemskap kan ansökas här - tillgängligt med studentmedlemskap med billigare årsavgift.

Dörrarna öppnas 17:30. Programmet drar igång 18:00.

Ta gärna med en kollega!

Varmt välkomna!

Styrelsen för PK Södra

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.