Backar medierna om Gömda?

Av: Ola Henriksson 12 januari 2009

Det är huvudfrågan för Publicistklubbens första debatt i vår, på Kulturhuset i Stockholm, den 19 januari. Det handlar  om mediernas hållning när en av Sveriges mest välkända journalister kritiseras. Är redaktörerna fega – eller bara normalt försiktiga? Det är media som ställs till svars, därför mediarepresentanter i panelen, säger vi på förekommen anledning.  

Många andra debattörer har också inbjudits att närvara. Författaren Monica Antonsson är inbjuden, och hon har också tackat ja.

Jag vill inte föregripa diskussionen, men tror redan nu att det blir en engagerad kväll på Café Panorama. Möjligen riskerar rubriken att bli överspelad, för jag ser i kristallkulan att medierna kommer att behandla ämnet mer under den kommande veckan än vad man hunnit med under de senaste två månaderna.

Och glöm inte att vi direktsänder debatten på webben, liksom det inledande samtalet med Sveriges Radios nye vd Mats Svegfors.

Välkomna måndagen 19 januari!

Ulrika Knutson
ordförande i Publicistklubben

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.