Bör vi sälja oss mer?

Av: PK Södra 15 maj 2009

Debatt med Publicistklubben, i Helsingborg:
Bör vi sälja oss mer?

PK Södra hälsar välkommen till Helsingborg och The Tivoli den 25 maj:

I panelen:
Anders Ahlberg, chefredaktör Medievärlden
Agneta Lindblom Hulthén, ordförande Journalistförbundet
Stefan Hyttfors, fotograf och bildchef på Expressen 1990-2002, driver nu pr-byrån Wenderfalck i Stockholm

Temat för debatten är pengarna och journalistiken. Många medieföretag har det ekonomiskt tufft nu våren 2009 och det gör att behovet av nya inkomstkällor växer.
Det finns flera aktuella exempel på redaktioner som testar nya vägar att få in pengar. Senast danska tidningen Politiken som vill att läsarna ska sponsra gräv.
Är det ”en förfärande idé” som Journalistens chefredaktör Helena Giertta skrev om Politikens förslag? Eller är idéer som dessa precis vad vi behöver för att kunna fortsätta göra bra journalistik även i framtiden?

Dessutom, i heta stolen:
Lynn Ljungberg, tidigare kommunalråd i Malmö som utsattes för en tuff granskning av Sydsvenskan. Nu har hon skrivit en bok där hon anklagar journalister och tidningen för förföljelse. Hon undrar: är det här priset man tvingas betala för att ställa upp som politiker?

Debatten äger rum måndagen den 25 maj i Cirkus, en splitterny del av the Tivoli, den gamla ångfärjestationen bara några hundra meter från Knutpunkten. Du och alla dina kolleger är hjärtligt välkomna!

Eftersom det är avslutning för våren bjuder vi de 50 första som dyker upp på ett glas vin/öl/alkoholfritt.

Vill du äta en god tapastallrik för 150 kronor skickar du ett mejl till pksodra@gmail.com senast onsdag 20 maj.
Vill du mingla och/eller lyssna på debatt utan mat är det bara att dyka upp. Mingel från 18, mat 18.30 och debatten börjar 19.30.

Ta med dig dina kolleger (mötet är öppet, inget medlemskap krävs). Så ses vi på the Tivoli i Helsingborg 25 maj!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.