DEBATT: När journalistiken blir litteratur

Av: PK Västra 14 september 2014

Samma dag som Bokmässan tjuvstartar bjuder Publicistklubbens Västra Krets in till debatt onsdag den 24 september på Svenska Mässan klockan 18.15.

Flera av landets främsta journalister har tagit sina avslöjanden, funderingar, tankar och ambitioner från krönikor, artiklar, dokumentärer, studiomedverkan i morgon och kvällsprogram vidare till tjocka böcker med bifogade dokument och välmotiverade epiloger.

Blir det vanligare? Kommer vi se mer av det i framtiden – snabba, korta nyhetsflöden som kompletteras med längre featurematerial och böcker?
Hur tas böckerna emot? Har de en annan genomslagskraft, når de en annan krets av läsare eller bara de som särskilt intresserade?
Vilka är de författande journalisters funderingar? Deras frihet? Vilka blir kompromisserna? Vad händer med utgivaransvaret?

I panelen
Patrik Lundberg, krönikör på Aftonbladet, författare bakom Gul utanpå samt Onanisterna
Lawen Mohtadi, journalist, skribent, redaktör bakom antologin Rasismen i Sverige, författare bakom Den dag jag blir fri, en bok om Katarina Taikon samt från och med årsskiftet förläggare för sakprosa på Natur & Kultur.
Bo Göran Bodin, journalist på Sveriges Radio aktuell med boken Saudivapen som han tillsammans med kollegan Daniel Öhman författat, efter avslöjandet för två år sedan
Kajsa Ekis Ekman, journalist, skribent, debattör och författaren bakom bl.a. boken Varat och Varan

Under ledning av moderatorn och författaren Hanna Jedvik diskuterar de sina erfarenheter och tankar kring den journalistiska litteraturen.

Tider:
18.15 Debatt i lokal H1 på Svenska Mässan i Göteborg (ingång via hotell Gothia Towers ) Gratis!
19.25 Mötet avslutas
19.30 Invigningsminglet – som förut hette Pressnatta – med mingel och mat till det rabatterade priset 350 kronor per  person. (Ordinarie pris är 550 kronor)

Vill du köpa en rabatterad biljett till Pressnatta måste vi ha din bindande bokning senast 23 september.
Boka och anmäl dig på www.bit.ly/pressnatta2014
eller mobil: 0702-430795

Varmt välkommen! Publicistklubbens styrelse

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.