Direkt från debatten: Intervjuteknik 2.0

Av: PK Västra 16 maj 2011

PK Debatt | måndag 16 maj 2011 | kl. 18.00

Intervjuteknik 2.0, en studie i slingrandets konst

Kvällens program startar kl. 18.00 med stipendie- och prisutdelning samt årsmöte. Föreläsningen med Björn Häger kommer att streamas här ca 19.00-20.00 samt via Bambuser.

VI BER OM URSÄKT FÖR ATT FÖRELÄSNINGEN ÄR UPPDELAD I FLERA SEKVENSER. DETTA BEROR PÅ PROBLEM MED UPPKOPPLINGEN.

Björn Häger visar tio metoder som makthavare tillämpar för att undvika svåra frågor – och tipsar om journalistiska motmedel. Hanteringen av mutskandalen i Göteborg tas upp som exempel. Andra föremål för slingerstudierna är bland andra: Maud Olofsson, Tobias Billström, Sven-Otto Littorin, Thomas Bodström, Fredrik Reinfeldt och Zlatan Ibrahimovic. Välkommen till en underhållande föreläsning, fylld av aktuella exempel och handfasta tips.

Björn Häger, har skrivit boken Intervjuteknik och är en ofta anlitad föreläsare i ämnet. Han har bl.a. arbetat som politisk reporter och programledare på Sveriges Radio, varit redaktör på TV4:s Kalla fakta och SVT:s Veckans brott samt skrivit Reporter, en grundbok i journalistik.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.