Familjetidningarnas framtid + samtal med Hamza Yalcin

Av: PK Södra 22 oktober 2017

Välkomna till PK-debatt!

Tisdagen den 14 november kl. 17:30, Östergatan 20, Aller Media i Malmö.

FAMILJETIDNINGARNAS FRAMTID

De finns hos tandläkaren, frisören eller i barndomshemmet – många har relationer till de klassiska familje- och veckotidningarna. För många läsare är det en återkommande hållpunkt i veckan. Men hur möter Allers digitaliseringen? Är den sista prenumeranten född? Är magasinen med reportage om livsöden, relationer, mat, trädgård, mode och korsord den svenska publicistikens svarta får? Hur ser målgruppen egentligen ut? Är tidningarna kulturbärare för en viss sorts kvinnor? Vilken då? Hur arbetar tidningarna med modernisering och inkludering av nya läsargrupper?

Paneldiskussion med:

  • Martin Kroon, publicistisk direktör Allers Media
  • Susanne Lindén, chefredaktör Allers och Allers Trädgård
  • Gunilla Håkansson, chefredaktör Allas

Dessutom:

HAMZA YALCIN om fångenskapen i Spanien och pressfriheten i Turkiet

Besök av och samtal med den svensk-turkiske författaren och journalisten Hamza Yalcin som hölls häktad i Spanien i nästan två månader i augusti och september efter att Turkiet utfärdat en internationell arresteringsorder. Yalcin samtalar med PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg om fångenskapen och om den fortsatta situationen kring pressfriheten och yttrandefriheten i Turkiet.

 

Dörrarna öppna från och med 17.00. Programmet börjar 17.30. Vi är klara omkring 19:00. Evenemanget kräver föranmälan via e-post till pksodra@gmail.com. Medlemmar eller de som nyss ansökt om medlemskap i Publicistklubben har företräde med anledning av begränsat antal platser (max 60 stycken). Medlemskap kan ansökas här.

Varmt välkomna!

Csaba Bene Perlenberg

Ordförande Publicistklubben Södra

 

 

 

 

Bildbyline Christina Uhlin (Martin Kroon, Susanne Lindén), Beaté Berntsen (Shanthi Rydwall-Menon).

 

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.