Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd - Medlemsnytt Publicistklubben

Av: Anna Gullberg 23 september 2020

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben

Publicistklubben flyttar tillbaka till Kulturhuset

Kulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.
Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer PK Debatt att hållas i Panorama-salen, som rymmer 250 sittande gäster.
Vid höstpremiären av PK Debatt i början av september hade vi publik i salongen för första gången sedan i våras, och vi kommer att fortsätta med det efter rådande rekommendationer. Det innebär alltså plats för 50 personer i lokalen.
Bar och möjlighet att köpa något att äta finns som tidigare.

Höstens datum för PK-Debatt: kl 17.30 12 okt, 9 nov, 7 dec (debattstart 18.30.)


Varumärket Publicistklubben skyddas

Publicistklubben Sverige har ansökt om varumärkesskydd för namnen Publicistklubben och Publicistklubben Sverige, för att skydda namnet mot varumärkesintrång.
Sedan 1874 har Publicistklubben varit en samlingsplats för Sveriges publicister, med aktiva lokala kretsar i hela landet, nord, syd, öst och väst, förutom den största kretsen i Stockholm.
I veckan blev det känt att Sveriges Tidskrifter avser att byta namn på sin organisation till Sveriges Publicister. Ur Publicistklubbens perspektiv vore det ett olyckligt byte, där risken för sammanblandning blir stor. Styrelsen har därför valt att ansöka om varumärkesskydd hos PRV.
“Det finns en uppenbar risk för sammanblandning eftersom vi heter Publicistklubben Sverige och de vill kalla sig Sveriges Publicister. Det vore väldigt olyckligt”, säger Robert Aschberg, ordförande i Publicistklubben.


Till sist…
Missade du höstpremiären av PK-Debatt 9 september? Kvällen handlade om jobbet under Coronaåret och vilka svårigheter det inneburit att få ut uppgifter från myndigheter. Men också samtal kring utmaningen med att jobba på distans.

Du kan se debatterna i efterhand här:
Virusets verkan – myndigheterna mörkar med Robin Folkö, Eskilstuna-Kuriren, Lena Mellin, Aftonbladet, Günther Mård, Företagarna, och Helene Lindstrand, presschef SKR.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.