Första Kim Wall-seminariet

Av: PK Södra 18 oktober 2018

Foto: Tom Wall.

Onsdagen den 21 november, kl. 18:00-20:00, High Court, Malmöhusvägen 1, Malmö.

I våras offentliggjorde Publicistklubben Södra att föreningen under en treårsperiod kommer att arrangera ett årligen återkommande seminarium till minne av journalisten Kim Walls gärning. Detta med stöd av HDSydsvenskan, Kvällsposten/Expressen och Trelleborgs Allehanda och med stöd och godkännande av familjen Wall.

Nu är det dags för den första upplagan. Evenemanget kommer att bestå av två olika delar.

Foto: Christian Erin-Madsen.

Danska journalisten Anne Kirstine Hermann, 2018 års mottagare av Kim Wall Memorial Funds reportagestipendium, håller en föreläsning om sin journalistiska process och sitt undersökande arbete i Grönland, som kommer att resultera i en bok. Hermann har arbetat för Ritzau, Politiken, Information och Kristeligt Dagblad. Hon har också varit danska P1:s New York-korrespondent. För närvarande undervisar hon journalistik på Roskilde Universitet. Föreläsningen hålls på engelska.

 

Föreläsningen följs upp av en paneldiskussion om den reportageform som Kim Wall är ihågkommen för: Det långa, initierade reportagets hantverk, med- och motgångar och läsupplevelse. Samtalet leds av PK Södras vice ordförande Karin Arbsjö.

 

  • Randi Mossige-Norheim, reporter Grävredaktionen Ekot SR
  • Matilda E Hanson, reportagechef Dagens Nyheter
  • Magnus Gertten, dokumentärfilmare, bl a ”Harbour of Hope”

 

Platserna är begränsade. Principen först till kvarn gäller. Evenemanget riktar sig till Publicistklubbens medlemmar, journalister samt journaliststudenter. En del av publikplatserna reserveras för medarbetarna på de tre tidningar som är med och stöttar seminariet. PK:s medlemmar eller de som ansökt om medlemskap har företräde. Övriga sätts på väntelista.

 

Anmälan till: pksodra@gmail.com med ämnerad: ANMÄLNING KW-SEM

 

OBS Bilden på Kim Wall får ej reproduceras eller ompubliceras. Bilden används på publicistklubben.se med tillåtelse av Familjen Wall.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.