Av: PK Norra Norrland 8 maj 2017

Publicistklubben Norra Norrland bjuder in till en kväll med författaren Gellert Tamas, som pratar om sin bok ”Det svenska hatet”.

”Vad är det egentligen som har hänt med Sverige? Hur kunde två hatfyllda rörelser – den militanta islamismen och de islamfientliga organisationerna – få så stor makt att påverka det offentliga samtalet? Och hur ska vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?”

Det är baksidesorden på Gellert Tamas senaste bok ”Det svenska hatet” som tar läsaren med på en resa som bland annat beskriver hur Kent Ekeroth (vars mormor överlevde Förintelsen och mamman växte upp bland moskéer i Kazakstan)  med sitt arbete med Avpixlat och counterjihadrörelsen drivit på utvecklingen.

Ingen av oss kommer längre undan det faktum att vi måste hantera hatet i det offentliga rummet, så även om du inte läst boken hoppas vi att du tar chansen att få veta lite mer.
Det blir ett samtal där vi även kommer att ta upp Norran och VK:s gemensamma kartläggning av nazismen.

När: Torsdag den 11 maj kl. 18:30
Var: Folkets hus i Umeå, lokal Pettersson-Berger

Det bjuds kaffe och kaka.
Välkomna!

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.