Granskning av Bjuv-mordet får Publicistklubbens JMG-pris

Av: Administratör 18 december 2007

Publicistklubbens Västra Krets JMG-stipendium för examensarbete vårterminen 2007 tilldelas Fredrik Lassen för granskningen ”Att bota ondskan – en rekonstruktion och uppföljning av Bjuvmordet 1994”.

”Den journalistiska egenskapen är dock tydlig ? att aldrig ge upp.”

Publicistklubbens västra krets delar två gånger om året ut stipendier till bästa examensarbete vid JMG i Göteborg. För första gången höjs nu stipendiet till 10 000 kronor. Utdelningen ägde rum vid PK:s julmöte måndagen den 17 december 2007 på Nefertiti i Göteborg. Utdelare är kretsens ordförande Lennart Jonson.

Juryns motivering lyder:
Granskningen av Bjuvmordet är en inlevelserikt och thrillerartat skriven motbild till den dagsaktuella nyhetsrapporteringen, där alltför snabba slutsatser dras om orsaker till mord. Samtidigt visar den på samhällets stängda dörrar, där ett svårgenomträngligt nät av sekretess hindrar en verklig inblick i om rehabiliteringen lyckats. Den journalistiska egenskapen är dock tydlig ? att aldrig ge upp.

Önskas mer uppgifter kontakta:
Lennart Jonson tel: 0300-619 74, mob: 0704-56 15 58 eller Karl-Axel Jansson tel 0705/388 753.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.