Hur fria är medierna när journalisterna förlorat sin trygghet?

Av: PK Södra 8 december 2014

Bemanningsanställda reportrar är regel på redaktionerna i dag. Arbetsgivare blir uppdragsgivare och journalisterna knyts lösare till de tidningar och program som de ska representera. Vad händer då med modet och tryggheten att våga vara obekväm och granska? Måste vi anpassa oss till sparbeting och krislarm? Är mediernas demokratiska och fria roll hotad?

Publicistklubben Södra bjuder in till en kväll om medier och demokrati, den 8 december på Inkonst i Malmö.

I debatten: Martin Kroon, chefredaktör för Kvällsposten, och Pia Rehnquist, chefredaktör för Sydsvenskan, samt Sandra Stendahl, bemanninsanställd journalist på Sydsvenskan som kritiserat branschens användande av bemanningsanställda, och Mikael Olsson al Safandi, journalist med chefserfarenhet som anser att fasta anställningar är nyckeln till journalistiska framgångar.
Speciell gäst är bland annat Per Svensson, kulturjournalist på Sydsvenskan och före detta kulturredaktör för Expressen.
Moderator är Åsa Ohlsson, frilansjournalist.

Kvällen kommer även att avslutas med ett traditionellt julquiz, där alla gäster får påminna sig medieåret som gått.

Evenemanget är öppet för alla intresserade och entrén är gratis.

När: 8 december klockan 19.00.

Plats: Inkonst i Malmö

Före mötet träffas debattdeltagarna, Publicistklubben Södras styrelse och intresserade medlemmar och äter tillsammans på en restaurang i närheten. Vi träffas 17.30 på restaurang Möllan. Vill du äta med oss (till självkostnadspris) mejla omgående till pksodra@gmail.com.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.