Kapten Nemos barn - filmkväll den 16/11

Av: Sofia Mirjamsdotter 14 november 2011

På onsdag den 16 november bjuder Publicistklubben Södra Norrland in till filmvisning av Kapten Nemos barn, en dokumentärfilm som är nominerad till Stora Journalistpriset 2011 och Prix Europa.

Två pojkar förväxlades och deras öde blev en följetong i 40-talets mediesverige. Historien har också beskrivits av PO Enquist i böckerna Kapten Nemos bibliotek och Ett annat liv – i gränslandet mellan fakta och fiktion.

Misstankar finns om att många fler barn blev bortbytta av misstag.
Efter skandalen med Bo och Valter beslutade riksdagen att alla nyfödda ska id-märkas på det sätt som sker än idag.

Medverkar vid visningen gör filmaren, reportern och SVT-medarbetaren Agneta Bernárdzon, och teveproducenten och projektledaren Eva Sandelin.

Vi inleder kvällen med några värdefulla tips från förra Hiertanämndsledamoten Susanne Helsing, om hur du lyckas med din stipendieansökan.

Tid: 18.00, onsdag 16 november 2011
Plats: Filmens Hus (Navet), Sundsvall
Vi släpper in för mingel och lite snacks redan klockan 18, programmet med gäster och filmvisning inleds klockan 19.00 Start med gäster (och filmvisning): 19.00

Anmäl dig för att vara säker på plats till ordförande Lotte Nord (lotte.nord@sr.se) 070-284 80 84
Bor du i Härnösand och har plats i bil eller vill åka med någon – kontakta Susanne Sjöstedt för samåkning. susanne.sjostedt@allehanda.se 070- 650 62 82

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.