Karl-Axel Jansson lämnar ett stort tomrum efter sig

Av: PK Västra 8 februari 2011
Foto: Tommy Wiberg

Karl-Axel Jansson. Foto: Tommy Wiberg

Karl-Axel Jansson, PK Västras kassör, har avlidit. Efter en tids sjukdom somnade han in för gott torsdagen den 3 februari.
Under sitt yrkesliv verkade Karl-Axel, eller Kaj som alla kallade honom, på flera Göteborgstidningar. Karriären avslutades på Sveriges Television där han producerade en rad uppmärksammade dokumentärer om nazismens förbrytelser och nynazismens frammarsch i Sverige.

Kaj hade gått i pension men var aktiv inom politiken och föreningslivet in i det sista. Förutom engagemanget i Publicistklubben var han bland annat ordförande i Föreningen Grävande Journalister och kommunrevisor i Partille kommun. I PK Västras styrelse var han kassör, men Kaj var mycket mer än så. Han var klippan som såg till att allt fungerade och aldrig backade för att ta på sig ännu en arbetsuppgift.

Kaj lämnar ett stort tomrum efter sig. Hans kunskap och erfarenhet, hans enorma kontaktnät, hans vänlighet och värme fattas oss.

Styrelsen Publicistklubbens Västra krets

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.