Mer stipendiepengar tack vare Sida

Av: Martin Schori 7 november 2017

Nu ska fler få större möjligheter att fördjupa sig i bistånds- och utvecklingsfrågor.

Sida utökar stipendierna till fler personer och till en större summa för att kunna studera, rapportera om och granska biståndet.

Sida har i samverkan med PK:s Hiertanämnd beslutat att utvidga sina stipendier i utvecklingsfrågor. Det totala stipendiebeloppet höjs, liksom taket på stipendiet för att underlätta större studier och även grävande, granskande journalistik.

Är du yrkesverksam journalist med intresse för utvecklingsfrågor? Och vill du lära dig mer om bistånd, kanske förverkliga en reportageidé i något av Sidas samarbetsländer eller gräva i biståndet?

Nu finns tillfälle att söka stipendium från PK:s Hiertanämnden som omfattar studier, rapportering och/eller granskning av biståndet.

Stipendiet är på högst 45 000 kronor och du måste skriva en motivering och precisera dina omkostnader.

Stipendiet ska utnyttjas inom ett år från den 23 januari 2018. Uppskov kan i undantagsfall beviljas med högst tre månader och endast efter skriftlig ansökan.

Övriga villkor: Efter avslutad resa/kurs el dyl. ska stipendiaten inom två månader lämna in en stipendierapport, både i digital form för publicering på PK:s webb och på papper. För att inte bli återbetalningsskyldig ska stipendiat styrka sina kostnader med originalhandlingar.

Här finns mer information om hur du söker.

Välkommen med din ansökan som lämnas på PK:s hemsida senast den 30 november 2017 klockan 24:00 (strikt deadline!).

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.