Möt årets Anna Politkovskaja-pristagare på Gräv2010

Av: Ola Henriksson 18 mars 2010

Den 19-21 mars ordnar föreningen Grävande journalister sin årliga koferens, Gräv2010. Där samlas journalister från hela Sverige för att fördjupa sig i frågor om granskande journalistik och till utdelningen av det prestigefyllda priset Guldspaden.

I år kommer även representanter från Publicistklubben finnas på plats under seminareidagarna för att informera om vår verksamhet. På fredagen den 19 mars har vi den äran att välkomna årets pristagare till Anna Politkjovskajas minne Amun Abdullahi Mohamed. Hon kommer delta i ett samtal lett av Ulrika Knutson och Tonchi Percan från PK:s styrelse om hot och trakasserier för granskande journalister.

Amun Mohamed är en orädd journalist på SR International som väckt mycket uppmärksamhet när hon modigt granskat livsvillkoren för somalier i Sverige. Årets prismotivering lyder ”Naivt trodde vi att slaget om yttrandefriheten var vunnet i Sverige. Det var fel. Amun Abdullahi Mohamed utkämpar det med mod och stor skicklighet varje arbetsdag.”

Välkommen till Infostudion i Radiohuset kl 13.15 för ett viktigt seminarium om yttrandefriheten för journalister i dagens Sverige.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.