Nästa debatt-måndagen den 17:e oktober: Tystade av tyst diplomati?

Av: PK Västra 3 oktober 2011

Publicistklubbens Västra Krets inbjuder till möte måndag den 17 oktober

Debatt:

Tystade av tyst diplomati?

Det 17:e oktober är det 109 dagar sedan frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson togs tillfånga av etiopisk militär och sattes i fängelse i Addis Abeba. Trots att de är yrkesutövande journalister anklagas de för terrorbrott och riskerar långvarigt fängelsestraff. Den 18:e oktober ställs de inför rätta. Men har tiden i själva verket redan runnit ut?

Från Sveriges sida är det, precis som i fallet Dawit Isaak, tyst diplomati som gäller. UD, och utrikesminister Carl Bildt, besvarar alla frågor om vad som görs för att få dem fria, med tystnad. Är det verkligen rätt metod?

I panelen:

Anders Jörle, presschef, UD
Kjell Persson, Johan Perssons far
Ulrica Widsell, vice ordförande, SJF
Jesper Bengtsson, Reportrar Utan Gränser

Moderator: Erik Blix, SR P4 Göteborg

Inledning:

Kör vi journalister Saab i diket?

”Saab-journalistiken är ensidig, misstänkliggör de personer som försöker rädda Saab och har helt misslyckats med att belysa regeringens roll.” Den salvan kommer från Lars Carlström, talesman för ryska finansmannen Vladimir Antonov som gärna vill bli ägare till Saab, men som stoppats av den svenska regeringen.

Rätt eller fel?
Han möter journalisten Karin Olander, reporter på TT i Göteborg med fordonsindustrin som specialområde, i ett samtal om journalistiken kring den krisdrabbade bilfabriken.

—————–

Anmäl er via pk.vastra@gmail.com

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
Pris: 100 kr (50 kr för studenter) om du vill äta, annars gratis
Tid: Från kl. 17.00 serveras mat och dryck till after work-priser. Kom direkt från jobbet och mingla med kolleger innan debatten börjar kl 18.00!

Om du vill äta, anmäl dig på mail: pk.vastra@gmail.com eller mobil: 0700-23 10 21
senast torsdagen 13oktober. Anmälan är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Styrelsen Publicistklubbens Västra Krets

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.