Nils Horner får Publicistklubbens Stora Pris

Av: Administratör 6 maj 2014

Nils Horner

Publicistklubbens Stora Pris 2014 tilldelas, postumt, Nils Horner, som ”genom sin utrikesrapportering med detaljskärpa, nerv och mänsklig närvaro hjälpt oss att göra världen mer begriplig”.

Priset kommer att överlämnas till Nils Horners anhöriga i samband med Publicistklubbens seminarium ”Yttrandefrihetens pris till Nils Horners minne”, på Kulturhuset i Stockholm, måndagen 12 maj, där villkoren för rapportering från världens krigshärdar diskuteras.

– Nils Horner var en enastående världsreporter, unik i sitt slag. Han har under många år varit en stark kandidat till Publicistklubbens Stora pris. Det är oerhört sorgligt att han inte själv får vara med om att ta emot det.

– Vi ser priset som ett erkännande av den starkt närvarande utrikesrapportering Nils Horner gjorde till sitt kännemärke, säger Publicistklubbens ordförande Björn Häger.
Prissumman är 25.000 kr.

De senaste årens mottagare av Publicistklubbens Stora Pris har varit:
2013 Jan Gradvall
2012 Katarina Gunnarsson
2011 Rolf Gustavsson
2010 Lena Sundström
2009 Ulf Elfving.

Stora priset är den goda journalistikens pris. Det tilldelas en eller flera personer som under lång tid har hållit hög klass i sin gärning.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.