Sök PK:s stipendier innan 30/11

Av: PK Stockholm 1 november 2022

Kära PK-medlem!

Nu finns det goda möjligheter att förkovra sig. Ansökningsfönstret för PK:s stipendier har öppnat för i år, och stänger den 30 november.

Vi fortsätter att dela ut sammanlagt närmare tre miljoner kronor i stipendier. Här finns goda möjligheter för den som är kreativ! Lär dig mer, ta reda på något nytt!

Publicistklubbens Hiertanämnd delar ut närmare 1,5 miljoner kronor till fortbildning, studieresor, språkutbildning, kurser- och konferenser. Det högsta stipendiet är på 50 000 kronor till Lars-Johan Hiertas minne.

Mer information om alla stipendier samt ansökningsblankett finns här, under fliken "Stipendier".

Hiertanämnden hanterar också flera andra stipendier:

Vill du granska svenskt bistånd? Biståndsmyndigheten Sida fortsätter att ge anslag till stipendier om utvecklings- och biståndsfrågor, inklusive granskning av biståndsprojekt. Sida-stipendierna har ett tak på 45 000 för varje projekt.

Olle Engqvist-stipendierna från Stockholms Byggnadsförening på sammanlagt flera hundra tusen kronor riktar sig till dem som vill studera stadsbyggnad, arkitektur och bostadsutveckling.

Stipendierna täcker resor, omkostnader och avgifter, men ersätter inte arbete. Projekttiden är ett år.

Sida, Olle Engqvist-stipendierna och Gotthard Johansson Minne kan sökas utan medlemskap i Publicistklubben. Övriga stipendier är avsedda för medlemmar och förutsätter minst 1 års medlemskap i Publicistklubben (blivit medlem senast 1 januari 2022). Du som medlem kan själv kontrollera ditt inträdesår i Publicistklubben samt se om din avgift är betald via Min Sida.

Frågor ställs till hiertanamnden@foreningshuset.se.

Ansökan ska vara inne senast den 30 november klockan 24. Det är en strikt deadline.

Välkommen med din ansökan!

Pia Lille
Ordförande i Hiertanämnden

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.