Öppet brev från Stina Dabrowski till Ida Ali-Lindqvist

Av: Christina Kennedy 18 april 2013

Hej Ida,

Jag är hundra procent enig med dig om att en av de viktigaste frågorna just nu är att stå upp för solidariteten och ett samhälle där alla är välkomna.
Jag tror att vi har större chanser att lyckas om vi som tycker så håller ihop istället för att anklaga varandra för absurditeter. Det, om något, spelar rasisterna i händerna.
Publicistklubben ska vara ett ställe där vi diskuterar de viktigaste och svåraste publicistiska frågorna. Det är publicister som du, med dina unika erfarenheter, din ideologiska medvetenhet och ditt mustiga språk som behövs i den debatten.
Jag håller med dig om att det är min uppgift att problematisera frågeställningar och det har jag försökt göra även om du tycker att jag misslyckats denna gång.
Men kom till Publicistklubben och uttryck det, istället för att gå ur. Vi har haft fullsatta hus det senaste året och medlemstillströmningen, särskilt av unga medlemmar, har ökat markant. Våra websändningar ses av många tusen tittare, den senaste över 60 000.
Och tack och lov var det betydligt fler som ansökte om medlemskap efter vår senaste debatt än som ville gå ur. Men jag hoppas att ni omprövar ert beslut, för Publicistklubben behöver er. Välkomna tillbaka!

Stina Dabrowski

(Texten är ett svar på Ida Ali-Lindqvists debattinlägg i Expressen)

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.