Av: PK Södra 12 november 2020

ev. bild

P G A de nya rekommendationerna från regeringen och FHM 16/11 har vi valt att skjuta upp evenemanget till våren. Vi återkommer med information när vi vet mer.

När och var: FRAMSKJUTET TILL VÅREN 2021.

För att uppmärksamma att det i år är 20 år sedan som Arbetet utkom med sitt sista exemplar anordnar Publicistklubben Södra en specialvisning av en presshistorisk dokumentärfilm som gjordes under den allra sista veckan, "Mordet på en tidning" (50min).

På grund av rådande coronapandemi är det ytterst begränsat antal platser: 50 personer i en salong med 195 platser. Det finns därmed gott om plats att hålla avstånd. FÖRANMÄL ER på: pksodra@gmail.com

Medlemmar i PK har företräde till biljetterna.

Filmens synopsis:

"September 2000 ligger tidningen Arbetet för döden. Efter 113 år. Nu kan bara ett mirakel rädda Arbetet. Rika LO vägrar att gå in med pengar. Fyra dagar före sista numret vänder det: en känd byggmästare är beredd att satsa 40 miljoner på Arbetet. Hoppet väcks till liv igen...

Mordet på en tidning ljöd chefredaktör Mats Ekdahls ursinniga rubrik i Arbetet lördagen den 23:e september. Sveket var fullbordat. Fredrik Gertten, Erik Bäfving och Ulf Södergren filmade dag och natt den historiska veckan då Arbetet dog." 

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.