PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

Av: PK Södra 24 februari 2021

ev. bild

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube.

PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen

På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning. Men vad betyder det? Och hur ser en hållbar redaktion ut? PK Södra gästas av tidningens chefredaktör och Vd Joakim S. Ormsmarck vars mål är att Sveriges klimatsmartaste redaktion.

PK Samtal: Läsarintäkternas tid

Mediekoncernen Gota Media, ägare till bland annat Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda, Sydöstran och Blekinge Läns Tidning, meddelade nyligen att man nyanställer 25 nya journalister till följd av ökade läsarintäkter. BLT:s chefredaktör och ansvarige utgivare Mimmi Karlsson Bernfalk gästar via länk för att prata om vad detta kommer att betyda för mediebevakningen i Blekinge.

PK Samtal: Clubhouse, arena för nyheter eller bara content-produktion?

Den slog ner som en bomb och gick sedan som en löpeld bland landets medieelit: Den nya sociala medierplattformen Clubhouse, unik för användare av iPhones med krav på enskilda inbjudningar och baserad på röstdeltagande i specifika "rum" för enskilda ämnen. Men vem är Clubhouse egentligen till för och har journalister låtit sig charmas av nyhets behag? Är det en arena för personlig marknadsföring och varumärke eller finns det genuint fruktbara samtal? Och finns det genuina nyheter att rapportera från samtalen eller är det bara skvaller-rapportering eller arena för content-produktion? Ida Ölmedal, kulturchef på Sydsvenska Dagbladet och Helsingborgs Dagblad, gästar PK Södra för att prata om klubbhuset.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.