PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

Av: PK Södra 13 september 2020

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube.

ev. bild

ev. bild

PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson 

Med den tredje tryckningen av reportageboken "Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna land gjorde världen syndigare" (Natur & kultur) utforskar DN:s Henrik Brandão Jönsson det koloniala arvet efter Portugal. Författaren och journalisten besöker PK Södra för att samtala med Csaba Bene Perlenberg om det långa reportaget, om resereportagets utmaningar och hur det är att rapportera från Brasilien under den kontroversiella presidenten Bolsonaro.

PK Samtal: Joakim Palmkvist om Koranbränning och kravaller

En dansk högerextremist vill bränna Koranen i Malmö. Han stoppas vid gränsen men koranen bränns ändå av personer på den extrema högerkanten. Samma kväll urartar protester till kravaller. Än en gång har Malmö hamnat i händelsernas centrum. Vilken roll hade media i det polariserade klimatet? Hade eller borde medierna ha hanterat det annorlunda? Sydsvenskans Joakim Palmkvist i samtal med Esfar Ahmad.

PK Reportage: Dawit Isaak-biblioteket i Malmö

På tisdag invigs det nya Dawit Isaak-biblioteket vid Malmö Stadsarkiv, världens första dedikerade yttrandefrihetsbibliotek . PK Södra besöker verksamheten under förmiddagen och delar med sig av intrycken till våra medlemmar.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.