PK Södras Stipendium 2018 till Kim Wall

Av: PK Södra 6 mars 2018

Foto: Tom Wall.

 

Publicistklubben Södras stipendium 2018 tilldelas postumt frilansjournalisten Kim Wall, för hennes nyfikna självständighet och ständiga mod. En skånsk journalist i världsklass, med enastående förmåga att i sina reportage hitta de berättelser och människoöden som speglar vår globaliserade samtid.

 

Stipendiet är på 10 000 kronor och delas tillsammans med ett diplom ut på PK Södras årsmöte i början av april.

– Vi är mycket tacksamma för att PK Södra vill hedra Kims minne med stipendiet, och samtidigt bidra till Kim Wall Memorial Fund. Fonden kommer årligen att dela ut ett stipendium till en ung kvinnlig journalist som vill verka i Kims anda, säger familjen Wall.

Valet av stipendiaten i år var självklart, enligt PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg:

– Kim Walls reportage har en visuell kvalitet som gör läsaren till en världsresenär. PK Södra vill med årets stipendium stötta fonden så att fler journalister kan ta med oss på än fler berättelser i Kims anda.

 

För övriga kommentarer, var vänliga och kontakta:

Csaba Bene Perlenberg

Ordförande Publicistklubben Södra

0763-46 76 67

pksodra@gmail.com

 

OBS Bilden på Kim Wall får ej reproduceras eller ompubliceras. Bilden används på publicistklubben.se med tillåtelse av Familjen Wall.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.