PK Södras stipendium utdelat

Av: PK Södra 11 april 2018

Foto: Publicistklubben Södra. På Bilden: Csaba Bene Perlenberg (ordförande), Ingrid och Joachim Wall

Under onsdagens årsmöte för Publicistklubben Södra delade kretsens årliga stipendium ut. Årets stipendiat är journalisten Kim Wall. Prissumman på 10 000 kronor togs emot av Kim Walls föräldrar Ingrid och Joachim Wall.

Motiveringen löd:

Publicistklubben Södras stipendium 2018 tilldelas postumt frilansjournalisten Kim Wall, för hennes nyfikna självständighet och ständiga mod. En skånsk journalist i världsklass, med enastående förmåga att i sina reportage hitta de berättelser och människoöden som speglar vår globaliserade samtid.

– Jag kände inte Kim Wall, men jag har under den senaste tiden haft förmånen att tillbringa lite tid med Ingrid och Joachim Wall. Det är många som varit mycket berörda över det som hänt Kim, men jag skulle vilja säga att det är lika många som blivit djupt berörda över den styrka som hela familjen Wall uppvisat under de gångna månaderna. Mer modiga och mer starka personer går helt enkelt inte att finna, sade PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg och lade till:

– Stipendiet går till Kim Wall, men vi är väldigt stolta över att kunna överlämna det till Ingrid och Joachim.

Ingrid och Joachim Wall fick en stående applåd då de mottog stipendiet.

Bilden är fri att använda för medier med ansvarig utgivare. Fotobyline: Publicistklubben Södra.

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.