PK Västra bjuder in till panelsamtal, mingel och prisutdelning!

Av: PK Västra 1 december 2016

Publicistklubbens avslutar 2016 med ett fullspäckat program, fortfarande med några överraskningsmoment! Lägg märke till att vi startar tidigare än vanligt, redan 17.45.

Nätbubblornas enkla sanningar och krisande mediehus utmanar den traditionella journalistiken. Hur mår tryckfriheten när populismen vinner terräng och slimmade redaktioner bantas ännu en gång? Och finns det något som medieutredningen kan göra åt saken? Vi diskuterar möjligheter och problem i ett medielandskap under press.

Program för kvällen:
17:30 Pusterviksbaren på plan 2 öppnar
17:45 Kvällen inleds med prisutdelning för bästa examensarbete på JMG för vårterminen 2016. Årets pristagare heter Sanna Arbman Hansing och Anna Rosenström för arbetet med ’Åsiktsproffsen’.
18:00 Priset till den som verkat i Dawit Isaaks anda går i år till Gui Minhai. Hans dotter Angela Gui tar emot priset på plats. Prisutdelningen följs av samtal med Angela Gui och Dawits dotter Betlehem Isaak.
18:30 Panelsamtal om tryckfriheten och medieutredningen
19:45 Publicistklubben Västras stora pris delas ut. Publicistklubben Västras stora pris 2016 går till Magnus Sundberg. Magnus tar emot priset på plats och visar några av sina bilder från bl.a. arbetet med Eyewitness.nu. med efterföljande samtal med pristagaren

I Panelen:
Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter
Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning
Brit Stakston, mediestrateg och vd för utrikesreportagesajten Blank Spot project
Ulla Carlsson, professor i yttrandefrihet och medieutveckling vid Göteborgs universitet
Lars Truedson, vd för Tredje statsmakten media som bl a producerar Medierna i P1 och föreståndare för Institutet för Mediestudier
Moderator: Gunilla Grahn-Hinnfors, Publicistklubben Västra

Var: Pusterviksbaren, Järntorget
När: Måndag, 12 december kl. 17:30 – OBSERVERA TIDEN.
Hur: Pustervik erbjuder Dagens soppa m. bröd + á la carte! Efter debatt och prisutdelning följer mingel och baren är öppen till midnatt.

Debatten kommer att streamas på PK Västras youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCPs-np79XELShHc92pKGumA
Streamen läggs i efterhand upp på Publicistklubbens hemsida.

Ingen föranmälan krävs. Då platstillgången kan komma att bli begränsad och besökstrycket högt, har de som redan är medlemmar i någon av Publicistklubbens kretsar förtur till inträde. Är du inte redan medlem kan du bli det på plats eller via länken: http://www.publicistklubben.se/bli-medlem/.

Varmt välkommen!
Publicistklubben Västras styrelse

Bli medlem i Publicistklubben

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.